パティスリー エクラデジュールは、2014年9月に東京・東陽町に開業しました。
エクラデジュールは、フランス語で「きらめく日々」を意味する造語です。
私たちがつくり出すお菓子が、お客さまの記念日やハレの日はもちろん、 なにげない日常のシーンに寄り添い、記憶に残る「きらめく日」となるお手伝いができればと願い、命名しました。

エクラデジュールのお菓子のコンセプトは「みずみずしさ」「口溶けのよさ」「喉ごしのよさ」。
オーナーシェフ中山洋平が修業で身につけたフランス菓子の技術と味わいをベースに、 私たち日本人にとって食べやすく、なじみのある食感に仕上げることを大切にしています。
シンプルな構成のなかでメリハリをつけ、主役となる素材のおいしさが引き立つよう心がけています。

私たちが目指しているのは、総合パティスリー。
ショーケースを彩るアントルメ(ホールケーキ)やプチガトー(1人分の生菓子)、バターが豊かに香るマドレーヌやクッキーなどの焼き菓子、毎朝厨房で焼き上げるバゲットやクロワッサンなどのパン、ショコラやコンフィチュール・・・
これらに加え、ご自宅用として贈答用として、お客さまの毎日のさまざまな場面でご活用いただける商品を、今後も揃えていく予定です。

Pâtisserie 【Éclat des Jours】 opened in september 2014 in Tokyo's Toyoucho neighborhood.
Éclat des Jours is a coined term meaning "the brilliant days" in French. We named our pastry shop with the hope that the sweets we create will accompany our customers on their special occasions and everyday moments, creating memorable "brilliant days."

The concept behind Éclat des Jours's sweets is "freshness," "melting texture," and "smoothness." Based on the techniques and flavors of French pastries that owner-chef Yohei Nakayama acquired during his training, we place importance on creating a texture that is easy to eat and familiar to us Japanese. We strive to bring out the deliciousness of the primary ingredients, adding a touch of contrast within simple compositions.

Our goal is to be a comprehensive patisserie. We offer entremets (whole cakes), petite gateaux (individual-sized pastries), baked goods such as madeleines and cookies that boast rich buttery flavors, bread such as baguettes and croissants baked every morning in our kitchen, and chocolates and confitures that adorn our showcases. In addition to these, we plan to expand our lineup with products that our customers can use for their everyday occasions at home or as gifts.

While respecting French traditions, we will continue to challenge ourselves to create new flavors that will be loved by our customers for a long time to come.